SERIJA PIV "EXTINCTION IS FOREVER"

BRAUHAUS BEVOG skupaj z društvom “Blaurackenverein L.E.i.V.” (Živa zemlja v vulkanski deželi) organizira razstavo grafik piv BEVOG iz serije “EXTINCTION IS FOREVER". S serijo že dobro leto krepimo okoljevarstveno ozaveščenost ljubiteljev piva. Na dogodku 30.09. je društvu “Blaurackenverein” bila tudi predana donacija, ki predstavlja del dohodka iz serije “EXTINCTION IS FOREVER”.

Extinction is forever je naša želja po bolj zdravem in raznolikem planetu.
Ideja je opozoriti na izumiranje živalskih vrst. Vzroki za to so različni: spreminjanje ekosistemov, podnebne spremembe in spremembe pri lovu, ki velikokrat sploh ni več lov za hrano, temveč zgolj prestiž in užitek. Na to problematiko želimo opomniti s posebno serijo piv, ki je vedno omejena in se torej nikoli ne ponovi. Ko posameznega piva zmanjka, ga zmanjka za zmeraj. To simbolično ponazarja, kaj se zgodi z živalmi, ki so upodobljene na pločevinkah; ko izumrejo, jih ni več. Pločevinko smo uporabili kot medij za sporočilo in opozorilo, kaj se lahko zgodi, če ljudje ne naredimo nič, da bi zaščitili naravno raznolikost. Svoje opozarjanje na to problematiko pa nadgrajujemo še z odločitvijo povezati se z naravovarstveno organizacijo ter ji s finančno in promocijsko akcijo priskočiti na pomoč.
Vsi skupaj smo en planet. Vsaj v času našega življenja, življenja naših otrok in vnukov bo Zemlja ostala naš edini dom. Povežimo se in ga poskusimo ohraniti vsaj tako dobrega, kot je, če ne celo narediti ga še boljšega.
Hvala.

Društvo Blaurackenverein LEiV (Živa Zemlja v Vulkanlandu), ki je nastalo iz interesne skupine za najem in nego Stainz / Straden, se je posvetilo zaščiti Zlatovranke ter narave v Jugovzhodnem Štajerskem gričevju. Gospod župan in direktor Karl Lenz ter biolog Bernard Wieser sta s pomočjo številnih prostovoljcev in naravovarstvenega področja na več kot 100 hektarjih postala ena najpomembnejših naravovarstvenih skupin na Štajerskem. Društvo se posveča ohranjanju biotske raznovrstnosti na svojih zakupljenih in uporabnih površinah v celotnem okrožju jugovzhodne Štajerske, prestrukturiranju kmetijstva v smeri bolj ekoloških površin in ustvarjanju dodatnih možnosti dohodka za podeželsko prebivalstvo v regiji. Spodbujajo se stare tradicije, kot so paša na pobočjih, skrb za sadovnjake, pletenje košar ali ekološko kmetijstvo, pa tudi delo z otroki in mladimi kot bodočimi lastniki zemljišč in odgovornimi osebami. Društvo je v stalnem stiku s partnerskimi organizacijami doma in v tujini, da bi s tem doseglo mednarodno pobudo za zaščito vrst, tako za zlatovranko kot tudi druge ogrožene živalske in rastlinske vrste.
Zapri (esc)

Uporaba spletnih piškotkov

Spletno mesto Bevog.si uporablja piškotke. Uporabljamo jih za pravilno delovanje spletnega mesta in za spremljanje obiskanosti (Google analytics).

Strinjam se

Ali ste stari 18 let?

Kliknite DA, če ste polnoletni.
Kliknite NE, če ste mlajši od 18 let.

DA NE

Košarica

Vaša košarica je prazna.
Nadaljuj z nakupom