Pogovor z Vasjo Golar / Hagger 02/2021

Prenovljen videz Haggerja 2021 vzbudi radovednost. Povej nam o novi podobi in "redesign"-u Haggerja?
Vsi se razvijamo in odraščamo - na podoben način vidim tudi svojo pivovarno. Ne bojim se učenja in sprememb. Tako je bila pri Haggerju ideja o papirnati vrečki v letu 2014 zelo cool, toda leta 2019 sem nekako ugotovil, da bi morda radi nekaj spremenili. Kar nekaj časa sem se igral z idejo, da bi imeli pluto in žicno košarico kot zapiralo za naše pivo, starano v sodih. Ker smo se želeli prepričati, da ne bomo škodili takšnemu pivu, pa tudi brandu samemu, smo si vzeli dovolj časa. Prav tako je bilo potrebno nabaviti stroje za nov tip zapiranja. To je zagotovo dolgoročna naložba in na nek način predstavlja naš včasih kar romantičen pogled na posel, kjer kar si želim tudi uresničim, pa četudi je taka investicija komaj, če sploh, finančno smiselna.

Všeč so nam bile vse prejšnje izdaje. Z novim videzom - se je zdaj spremenila tudi osnova Haggerja? Novih okusi?

Ko se razvijamo, se učimo in pridobivamo nove in nove izkušnje, postaja tudi naše pivo boljše in boljše. Naredimo malenkosti, da odlično pivo naredimo še boljše, to pa velja tudi za Haggerja. A, osnova za pivo je dejansko enaka od leta 2017. V vsakem primeru pa je šlo za res majhne spremembe, ker je noro pivo že od prve šarže. Vsako leto se skušamo poigrati z različnimi sodi. Letos smo izbrali izključno burbon sode, a kot vedno iz različnih destilarn.

Še kaj posebnega o Haggerju 02/21, razen povsem nove embalaže?
Ko zavohaš in okusiš Hagger, boš zmeraj vedel, da je to Hagger. Toda vsako leto lahko najdeš nekaj novih odtenkov. Letos se je nekoliko bolj pojavil odtenek prijetne arome jagodičevja, marmelade iz brusnic in ribeza, ki zelo lepo dopolnjuje celotno kompleksnost.

Katera hrana bi v najboljšem primeru spremljala Haggerja?
Predvsem, da nekaj močnega. Staran sir, sušene mesnine, bogata mesna jed, mogoče najbolje kar kot samostojni digestiv ali pa z bogatim kremastim orehovim vanilijevim sladoledom.

Hagger ima približno 12% alkohola. Sliši se podobno aperitivu, kot nalašč za posebne priložnosti.
Je izjemno pivo. V življenju je treba znati uživati - zato sta dobra hrana in pijača zelo pomembni. Nenapisano pravilo za takšno pivo je sicer, da je namenjeno počasnemu srkanju. A za polno izkušnjo, ki jo Hagger ponuja, predlagam, da naredite kar spodoben požirek, ga zadržite nakaj časa v ustih in se poigrate z njim po vseh kotičkih ust in potem vse na enkrat pogoltnete. Tako dobite polno izkušnjo tega piva - izjemno paleto okusov in kremasto eksplozijo. Nirvana za beerbončice.

Zapri (esc)

Uporaba spletnih piškotkov

Spletno mesto Bevog.si uporablja piškotke. Uporabljamo jih za pravilno delovanje spletnega mesta in za spremljanje obiskanosti (Google analytics).

Strinjam se

Ali ste stari 18 let?

Kliknite DA, če ste polnoletni.
Kliknite NE, če ste mlajši od 18 let.

DA NE

Košarica

Vaša košarica je prazna.
Nadaljuj z nakupom